Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як працюватимуть школи, садочки та ВНЗ в умовах посилення епідемії — МОН і КМДА

13 жовтня 2020, 09:25
30130
0
Реклама

Міністерство освіти і науки рекомендує закладам загальної середньої освіти провести осінні канікули з 15 по 30 жовтня 2020 року включно, внісши для цього необхідні зміни до структури/тривалості навчального року. Про це інформує Урядовий портал. Такі додаткові заходи необхідні, щоб мінімізувати безпосередні фізичні контакти між учасниками освітнього процесу в умовах стрімкого підвищення рівня захворюваності на COVID-19, а також збільшення кількості випадків інфікування педагогічних працівників та здобувачів освіти.

Інакша ситуація зі шкільними канікулами в столиці. Як інформує Офіційний портал Києва, столична влада надіслала рекомендації керівникам навчальних закладів про те, щоб розпочати осінні канікули у школах з 21 жовтня. Втім, усе залежатиме від епідеміологічної ситуації у місті. За умов її погіршення, на дистанційне навчання школярів, можливо, доведеться відправити раніше. Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко. "За парти після канікул школярі мають повернутись 29 жовтня", - повідомив Віталій Кличко.

Додатково голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан заявив в коментарі РБК-Україна, що влада Києва не буде рекомендувати школам розпочати канікули з 15 жовтня. Канікули в столичних школах будуть введені, як і планувалося, з 21 жовтня. За його словами, зараз стоїть завдання пасивно проімунізувати дитяче населення та молодь з метою припинення активності епідеміологічного процесу.

Щодо дитячих садочків в.о. міністра освіти та науки С. Шкарлет написав у своєму Телеграм-каналі: "Заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ та Головного державного санітарного лікаря".

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте зважені рішення вже сьогодні.

Також, як повідомляє Урядовий портал, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення рекомендувати закладам загальної середньої освіти встановити з 15 по 30 жовтня 2020 року канікули, у наступний період - можливий перехід на дистанційну і змішану форму навчання з урахуванням епідеміологічної ситуації. Також рекомендовано закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти перейти з 15 жовтня по 15 листопада 2020 року на дистанційну форму навчання з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків (окрім сиріт; осіб, позбавлених батьківського піклування, здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій, “червоних” карантинних зон, іноземних громадян та осіб без громадянства, здобувачам освіти, які поєднують навчання з роботою).

Аналогічно Міністерство освіти і науки України рекомендує запровадити дистанційне навчання в закладах вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року, інформує Урядовий портал. Також у зв'язку з практичною неможливістю гарантувати безпечні для здоров'я умови масового перебування здобувачів освіти в гуртожитках рекомендується забезпечити їх тимчасовий виїзд на період з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини