Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У яких випадках утримують податок із нерезидентів за транспортні послуги — ДПС

19 жовтня 2020, 16:45
748
0
Реклама

Зовнішньоекономічний договір на перевезення вантажів з резидентом Республіки Польща, умовами якого передбачено також залучення таким перевізником субпідрядників під час надання послуг міжнародного перевезення вантажів (товарів) став предметом запиту до податківців.

Відповідь профільного відомства наступна - якщо винагорода за послуги з перевезення здійснюється замовником безпосередньо нерезиденту-перевізнику, то такі послуги розглядаються як фрахт і підлягають відповідному оподаткуванню, якщо інше не передбачено положеннями міжнародних договорів щодо звільнення від оподаткування або зменшення ставки для оподаткування.

У випадку, що розглядається, доходи (прибутки), які згідно з відповідним договором виплачуються замовником - резидентом України перевізнику - резиденту Польщі (який не має в Україні постійного представництва) за надані ним послуги з міжнародного перевезення, підлягають оподаткуванню лише в Польщі, тобто звільняються від оподаткування в Україні.

Докладніше про особливості оподаткування послуг перевезення читайте в серії матеріалів зі збірки "Тема тижня: Транспортування" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Джерело: ІПК ДПС України від 11.09.2020 р. № 3820/ІПК/99-00-05-05-02-06

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до податковового та бухоблікового законодавства - користуйтеся LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360:Бухгалтер.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини