Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якщо аванс та відвантаження в один день — як заповнити податкову накладну

26 жовтня 2020, 17:20
3582
0
Реклама

Податкова накладна (далі - ПН) складається окремо на кожне постачання товарів/послуг, а також на суму коштів, що надійшли як попередня оплата

Консультанти податкового відомства розглянули питання щодо заповнення ПН якщо в один день отримано кошти на поточний рахунок як попередня оплата (аванс) та було здійснено відвантаження товарів на суму меншу, ніж отримана попередня оплата, і нагадали про наступне.

Податкова накладна складається окремо на кожне повне або часткове постачання товарів/послуг, а також на суму коштів, що надійшли на поточний рахунок як попередня оплата (аванс). Тому складання двох або більше податкових накладних у випадку отримання попередньої оплати товарів/послуг однією сумою або у разі одноразової поставки товарів/послуг не відповідає нормам ПКУ та не дає можливості ідентифікувати операції.

У разі, якщо отримана попередня оплата (аванс) та постачання товарів здійснювалось за одним договором, постачальник зобов'язаний скласти податкову накладну на усю суму такої попередньої оплати, в якій визначити номенклатуру товарів у відповідності з умовами договору.

Докладніше про особливості складання податкових накладних читайте в матеріалі "Податкова накладна: порядок заповнення" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Джерело: ІПК ДПС від 03.09.2020 р. № 3679/ІПК/99-00-05-06-02-06

Подати квартальну звітність без помилок та вчасно допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У ньому все, що потрібно підприємцю, - усі актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Усе це за 28 гривень на місяць. Переконайтеся самі.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини