Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 2021 року в школах можуть повністю змінити організацію харчування дітей

27 жовтня 2020, 09:45
3793
2
Реклама

МОЗ підготувало нові норми та порядок харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Відповідний проект постанови КМУ розмістили на сайті міністерства. Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Тепер вперше на законодавчому рівні врегулюють питання харчування дітей з особливими дієтичними потребами, такими як цукровий діабет, непереносимість глютену, лактози тощо.

Також заборонять закуповувати, реалізовувати та пропонувати дітям технологічно оброблені м'ясні та рибні страви (ковбаси, сосиски, заморожені напівфабрикати тощо), солодкі газовані напої, енергетичні напої та будь-які інші напої із вмістом доданих цукрів. Окрім того, обмежується добова кількість солі, цукру, борошняних та кондитерських виробів, жирів.

Керівники закладів освіти та дитячих закладів оздоровлення та відпочинку матимуть можливість вибрати найефективнішу модель організації харчування з урахуванням особливостей відповідного закладу, наприклад, впровадивши кейтеринг, шляхом здачі харчоблоку закладу в оренду для організації харчування дітей, або власними силами закладу.

Орієнтовно норми запрацюють із 01.01.2021 р., якщо відповідний проект приймуть.

Джерело: Урядовий портал.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини