Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Почав діяти новий порядок отримання спецдозволів на надра — чому збільшено гарантійні внески

28 жовтня 2020, 14:25
462
0
Реклама

Кабмін постановою від 23.09.2020 р. № 993 затвердив продаж спецдозволів на ділянки надр на аукціонах. Про це інформує Державна служба геології та надр України. Згідно із новими правилами усі спеціальні дозволи на ділянки надр надаються за результатами відкритих електронних торгів, умови проведення яких чітко визначені положеннями документу.

Голова Державної служби геології та надр Роман Опімах звернув увагу на деякі процедурні доопрацювання: "Відтепер, у випадку відмови переможців (першого та другого місця) від отримання дозволу за результатами перших торгів, розмір гарантійного внеску для лоту на повторних аукціонах зростає з 20% до 40% початкової ціни, яка дорівнює першій початковій ціні такого лоту. Також початкова ціна лоту повторних аукціонів з продажу підземних вод (у тому числі мінеральних) становитиме 100% початкової ціни цього лоту, та такі дозволи не виноситимуться на торги із покроковим зниженням ціни через природньо обмежений попит та конкуренцію".

Очільник служби відзначив, що у останній редакції Постанови вдалося скоротити проміжок часу на надання спецдозволу Держгеонадрами із 40 до 30-ти робочих днів. У свою чергу, Міндовкілля оприлюднюватиме свої рішення щодо розгляду аукціонних пропозицій, які надходитимуть йому на погодження.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини