Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАДС затвердило порядок здійснення контролю за дотриманням вимог щодо державної служби

30 жовтня 2020, 12:15
3665
0
Реклама

Наказом Національного агентства України з питань державної служби від 10 вересня 2020 року № 168-20 затверджено Порядок здійснення Національним агентством України з питань державної служби, його територіальними органами контролю за додержанням визначених Законом України "Про державну службу" умов реалізації громадянами права на державну службу.

Об'єктом заходів контролю може бути державний орган, структурний підрозділ зі статусом юридичної особи публічного права (у місцевих державних адміністраціях), територіальний орган.

НАДС, його територіальний орган здійснює заходи контролю відповідно до плану заходів контролю на наступний рік, що затверджується головою НАДС до 25 грудня року, що передує плановому, та оприлюднюється на офіційному вебсайті НАДС. Заходи контролю щодо одного і того самого об'єкту заходу контролю проводяться не частіше ніж один раз на два роки.

Строк проведення заходів контролю визначається з урахуванням обсягу, характеру та складності організаційної структури об'єкта заходів контролю і не може перевищувати 30 календарних днів. У разі потреби (отримання від об'єкта заходів контролю додаткових матеріалів, відповідей від інших органів тощо) строк заходів контролю може бути продовжений не більше ніж на 15 календарних днів.

Суб'єкт заходів контролю направляє об'єкту заходів контролю повідомлення про проведення заходів контролю разом із належним чином засвідченою копією наказу про проведення заходів контролю, а також запит щодо надання інформації та/або засвідчених належним чином копій документів, необхідної для здійснення уповноваженими особами заходів контролю, не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку їх здійснення.

Об'єкт заходів контролю не пізніше ніж протягом 10 календарних днів з дня отримання запиту щодо надання інформації та/або засвідчених належним чином копій документів, необхідної для здійснення уповноваженими особами заходів контролю, надає суб'єкту заходів контролю запитувану інформацію та/або засвідчені належним чином копії документів.

За результатами заходів контролю НАДС, його територіальний орган, у строк, що не перевищує 20 календарних днів після закінчення заходів контролю, складає довідку у двох примірниках. У висновках та пропозиціях (рекомендаціях) довідки зазначаються, зокрема перелік виявлених невідповідностей та/або порушень, пропозиції (рекомендації) щодо покращення стану роботи на об'єкті заходів контролю, усунення виявлених невідповідностей та/або порушень тощо.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до податковового та бухоблікового законодавства - користуйтеся LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360:Бухгалтер.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини