Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оподатковується дохід членів виборчих комісій — ДПС

3 листопада 2020, 08:20
1058
0
Реклама

Пресслужба Державної податкової служби України інформує, що сума винагороди, яка отримується головою, заступником голови, секретарем або в разі їх відмови іншими членами територіальної виборчої комісії, дільничної виборчої комісії на підставі укладеного цивільно-правового договору (далі - ЦПД) оподатковується ПДФО за ставкою 18%. Цей дохід відображається податковим агентом у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ під ознакою доходу "102".

При цьому у таблиці 6 Звіту з ЄСВ члени виборчої комісії, з якими укладені ЦПД, відображаються з кодом застрахованої особи "64".

Крім того оплата праці членів виборчих комісій (зокрема тих, що здійснюють повноваження не на платній основі) в день місцевих виборів, дні встановлення підсумків голосування та результатів місцевих виборів включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків як інший дохід з відповідним оподаткуванням. Він відображається податковим агентом у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ під ознакою доходу "127".

Для того, щоб уникнути впливу інформаційного шуму і вчасно приймати рішення щодо контролю вашої репутації, використовуйте систему медіамоніторингу Semantrum. Автоматичний моніторинг всіх онлайн та традиційних ЗМІ, інтернет-простору та соцмереж. Замовте тестовий доступ до системи Semantrum.

Рекомендуємо матеріали сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" (скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом):

- "Працівник - член виборчої комісії: як табелювати й нараховувати зарплату";

- "Як оплачується час працівників, залучених до роботи у виборчі комісії";

- "Порядок ведення Табеля обліку робочого часу".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини