Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС надає можливість сформувати удосконалені електронні підписи і печатки до 31 грудня

9 листопада 2020, 13:45
944
0
Реклама

Починаючи із 7 листопада 2020 року користувачі повинні використовувати лише кваліфіковані електронні підписи (КЕП).

Саме на це вказує п. 5 Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про електронні довірчі послуги”, за яким ЕЦП та посилений сертифікат відкритого ключа, що його підтверджує, видані раніше, використовують користувачі електронних довірчих послуг, кваліфіковані надавачі електронних довірчих послуг, які продовжують їх обслуговувати, відповідно як КЕП та кваліфікований сертифікат електронного підпису до закінчення строку дії посиленого сертифіката відкритого ключа, але не пізніше двох років з дня набрання чинності цим Законом.

Тож і в Мінцифри розповіли про чинність раніше виданих електронних підписів після 7 листопада.

Водночас до 31.12.2020 р. діє експериментальний проект щодо забезпечення можливості використання удосконалених електронних підписів і печаток, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів. Його реалізують на виконання постанови КМУ від 03.03.2020 р. № 193.

Як повідомили в КНЕДП ІДД ДПС фізичні, юридичні особи і представники юридичних осіб, які є їх клієнтами, можуть створювати удосконалені електронні підписи і печатки, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів. Строк чинності відповідних сертифікатів до 31.12.2021 р.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Отримайте тестовий доступ, щоб працювати легко та швидко.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини