Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перешкоджання інспекторам Держпраці у проведенні перевірки обійдеться у 80 тисяч грн

9 листопада 2020, 14:30
981
0
Реклама

Держпраці інформує, що її Управлінням у Чернівецькій області прийнято постанову про накладення на приватне підприємство (суб'єкт господарювання спеціалізується на наданні приватних охоронних послуг) фінансової відповідальності за порушення вимог чинного трудового законодавства.

На підставі звернення громадян щодо неофіційного працевлаштування та невиплати заробітної плати, головні державні інспектори територіального органу Держпраці здійснили спробу проведення інспекційного відвідування з питань дотримання законодавства про працю у частині укладення трудових договорів та оформлення трудових відносин з найманими працівниками за місцем здійснення суб'єктом господарювання підприємницької діяльності. У ході проведення заходу отримали пояснення працівників.

Інспектори праці направили роботодавцю (за місцем реєстрацї в іншій області) вимогу щодо надання документів, необхідних для проведення інспекційного відвідування. Суб'єкт господарювання проігнорував необхідність надання посадовцям Управління Держпраці інформації з питань, що є предметом заходу контролю. Таким чином, він створив перешкоди у проведенні інспекційного відвідування. Штрафна санкція, яку зобов'язаний сплатити підприємець за таке порушення, становить 80 тисяч гривень.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини