Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Місцеві вибори – 2020: з якої дати приступають до роботи нові голови та секретарі місцевих рад

9 листопада 2020, 16:50
1132
0
Реклама

Місцеві вибори відбулися, а територіальні виборчкоми оголосили переможців на посади голів місцевих рад. Проте призначення на посади та звільнення з виборних посад має свої особливості. Про них розповіло Мінекономіки у листі від 09.10.2020 р. № 3512-03/61561-01 з огляду на вимоги Закону № 280.

1. Особа, яку обрали на посаду сільського, селищного, міського голови повторно, з моменту оголошення головою відповідної територіальної виборчої комісії рішення про обрання цієї особи, його попередні представницькі повноваження як голови припиняються і одразу починаються нові представницькі повноваження як голови. Тобто зміниться лише строк повноважень голови, а його трудові відносини перериватися не будуть.

Згідно із законодавством про працю з сільським, селищним, міським головою укладають строковий трудовий договір, який закінчується чи продовжується з настанням певної події. До таких належить оголошення результатів голосування на першому пленарному засіданні ради. Тому у даному випадку строковий трудовий договір з цією особою не припиняється, а змінюється (продовжується на новий період).

2. Повноваження секретаря ради закінчуються в день закінчення строку повноважень ради, якою його було обрано на посаду. Це у свою чергу відбувається у день набуття повноважень радою нового скликання. У такому разі секретар ради звільняється з посади у зв'язку із закінченням строку повноважень ради.

3. Для звільнення заступника голови ради підставою буде рішення ради про сформування нового складу виконавчого комітету.

4. Звільнення працівників з посад голови, секретаря та заступника голови ради в період їх тимчасової непрацездатності не допускається лише у разі звільнення з ініціативи власника або уповноваженого ним органу. Однак голову, секретаря та заступника голови ради звільняють у зв'язку із закінченням строку повноважень, незважаючи на їх перебування на цю дату на лікарняному або у відпустці.

У разі звільненні голови, секретаря та заступника голови ради недоцільно надавати за їх бажанням невикористану відпустки з наступним звільненням.

Про застосування Класифікатора професій органами місцевого самоврядування та державної влади читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини