Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи обов’язково відпрацювати 3 роки для присвоєння чергового рангу держслужбовця — НАДС

20 листопада 2020, 15:25
810
0
Реклама

В НАДС листом від 29.10.2020 р. № 7616/13-20 пояснили порядок присвоєння чергового рангу при просуванні держслужбовця по службі в держоргані.

Черговий ранг у межах відповідної категорії посад присвоюють держслужбовцю через кожні три роки з урахуванням результатів оцінювання його службової діяльності (ч. 6 ст. 39 Закону про держслужбу). Проте у випадку, якщо держслужбовець звільнився з держслужби та повернувся до неї, то черговий ранг присвоюють через три роки з дня призначення на посаду держслужби (абз. 1 п. 9 Порядку № 306).

Тому при звільнення особи з держслужби з підстав, передбачених ст. 83 Закону про держслужбу, черговий ранг присвоюють через три роки з дня призначення на посаду держслужби.

Але якщо йдеться про призначення держслужбовця за результатами конкурсу на вищу посаду в порядку переведення з посади держслужби, тоді попередній період роботи на посаді включають до строку відпрацювання для присвоєння чергового рангу держслужбовця.

Проте, коли держслужбовця призначили на вищу посаду не в порядку переведення, тоді відлік часу для присвоєння чергового рангу починають з дня призначення на цю посаду держслужби.

Всі бухгалтерські справи в порядку із LIGA360. Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи. Переконайтеся в надпотужних можливостях самі - замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360:Бухгалтер.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини