Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін презентував е-аудит для платників податків

30 листопада 2020, 15:55
1423
0
Реклама

Мінфін презентував розроблену Концепцію впровадження електронного аудиту (е-аудиту) для платників податків. Її мета - перейти до якісно нового рівня контрольно-перевірочної роботи.

Інструмент е-аудиту базується на інформації, отриманій від платників податків у вигляді стандартного аудиторського файлу (SAF-T), розробленого ОЕСР. Цей файл є легким у використанні та призначений для податкового контролю із застосовуванням спеціалізованого програмного забезпечення.

Автоматизована обробка отриманого аудиторського файлу надасть можливості швидко виявляти найбільш ризикових як суб'єктів (платників податків), так і об'єктів (транзакцій) для податкових перевірок. Результати такої обробки можуть використовувати для оперативного виправлення виявлених розбіжностей платниками податків або під час відбору платників податків для проведення податкової перевірки.

Запровадження обов'язкового подання усіма великими платниками податків стандартного аудиторського файлу (SAF-T UA) передбачається з 01 січня 2025 року, а усіма платниками ПДВ - не раніше 01 січня 2027 року. Це може відбутися за умови прийняття відповідних змін до податкового законодавства.

Джерело: сайт Мінфіну.

Коли часу обмаль - вкрай необхідно тримати в фокусі найголовніше. Отримайте доступ до рішення LIGA360: Бухгалтер і перевіряйте контрагентів, звітуйтеся онлайн, читайте аналітичні матеріали та отримуйте автоматичні сповіщення про зміни в законодавстві.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини