Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як уряд підтримає бізнес після запровадження локдауна — обіцянки прем’єра

3 грудня 2020, 12:45
702
0
Реклама

Президент України та уряд спільно працюють над імплементацією та просуванням кроків з підтримки людей та бізнесу в разі запровадження більш жорстких карантинних заходів. На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету Міністрів України 2 грудня, інформує Урядовий портал.

Зокрема, очільник Уряду зазначив, що для підтримки людей, які можуть втратити доходи в разі посиленого карантину, передбачається надання одноразової допомоги в розмірі 8 тис. грн: "Дія програми поширюється як на ФОПів, так і на громадян, які працюють як наймані працівники".

Також, за словами Дениса Шмигаля, буде передбачена програма для збереження робочих місць: підприємцям, що скорочують час працівників під час вимушеного карантину пропонується надавати до 8 тис. грн на кожного такого працівника.

"Ще один інструмент підтримки - це одноразова компенсація по ЄСВ за найманих працівників… Серед інших програм: погашення податкового боргу для громадян, які мають борг до 3 тис. грн, та звільнення ФОПів першої групи від сплати єдиного податку та ЄСВ", - зазначив глава уряду.

Уряд паралельно розробляє інші програми, частина з яких вже працює. Зокрема, матеріальна допомога ФОПам, які мають дітей до 10 років, та подальше забезпечення програм, що передбачають допомогу по тимчасовій непрацездатності. "Уряд ухвалив рішення, які дозволять забезпечити компенсацію втрат працівникам у разі захворювання або самоізоляції. Програма в тому числі спрямована на те, щоб уникнути практики, коли працівник замовчує про контакт із хворим, аби не втратити робочі години та заробіток", - зауважив Денис Шмигаль.

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН, - спробуйте тестовий доступ. До речі, зараз діє унікальна пропозиція: знижка 30% на кращі професійні рішення для бухгалтерів, кадровиків, аудиторів, ФОПів та іншого бізнесу. Переходьте за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини