Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перейти на спрощенку із І кварталу 2021 року можна до 16 грудня

7 грудня 2020, 15:20
821
0
Реклама

Аби перейти на спрощену систему оподаткування з І кварталу 2021 року платникам податку треба подати відповідну заяву не пізніше 16 грудня 2020 року. Про це нагадали в ГУ ДПС у Черкаській області.

Порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку 1-3 груп описаний в пп. 298.1.1 - 298.1.4 ПКУ.

ФОП, які до завершення місяця, в якому відбулася їх держреєстрація, подали заяву про обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважають платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася держреєстрація.

Зареєстровані в установленому законом порядку суб'єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня держреєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка не передбачає сплату ПДВ, вважаються платниками єдиного податку з дня їх держреєстрації.

У свою чергу суб'єкт господарювання, який перебуває на загальній системі оподаткування, може перейти на спрощену систему, подавши заяву до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб'єкт господарювання може перейти на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

З цього приводу читайте матеріал "Як заповнити заяву про перехід на спрощенку та розрахунок доходу" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Снігопад знижок на професійні продукти від ЛІГА:ЗАКОН розпочато! Не пропустіть новорічні знижки на кращі професійні рішення для бухгалтерів та аудиторів. Переходьте за посиланням та обирайте свою персональну пропозицію зі знижкою 30%.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини