Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк спростив ФОПам ведення касових операцій у гривні

Реклама

Національний банк України повідомив, що спрощує фізjсобам - підприємцям ведення касових операцій у національній валюті. Це зумовлено тим, що Закон № 786 спростив роботу ФОП - платників єдиного податку І та ІІ груп та платників єдиного податку ІІІ групи, які не є платниками ПДВ. А саме - скасоване ведення книги обліку доходів фізичними особами-підприємцями. Такі фізособи-підприємці вестимуть облік у довільній формі (паперовій або електронній), помісячно відображаючи отримані доходи.

Оскільки чинне Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні містить посилання на документи, які застосовують фізособи - підприємці для обліку готівки, Національний банк привів його у відповідність до вимог Закону № 786.

Також урегульовані питання щодо вимог оформлення суб'єктами господарювання заготівлі металобрухту та операцій із металобрухтом за готівкові кошти відповідно до норм Закону № 776.

Відповідні норми містить постанова Правління НБУ від 08 грудня 2020 року № 155. Вона вносить зміни до Положення № 148 і набирає чинності з 15 грудня 2020 року, водночас підпункти, що стосуються спрощення обліку фізособами-підприємцями, - із 01 січня 2021 року.

Отже, оформлення заготівлі металобрухту та операцій з металобрухтом здійснюється з 15 грудня 2020 року згідно з Законом України "Про металобрухт"

Снігопад знижок на професійні продукти від ЛІГА:ЗАКОН розпочато! Не пропустіть новорічні знижки на кращі професійні рішення для бухгалтерів та аудиторів. Переходьте за посиланням та обирайте свою персональну пропозицію з максимальною знижкою.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини