Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОПи та працівники можуть подати заяви на 8000 грн до 31 грудня, а роботодавці — до 21 грудня

Реклама

В Мінекономіки повідомило про старт трьох нових програм підтримки працівників, ФОП та роботодавців, які можуть постраждати через січневий карантин "зимових канікул".

Сюди відносяться:

1. "Допомога працівникам та ФОП - 8000 грн". Реалізується через портал “Дія”, заяви можна подавати до 31 грудня 2020 року. Затверджений чіткий Перелік видів економічної діяльності, які можуть постраждати у зв'язку з посиленням карантину і які підпадають під реалізацію програми.

2. "Допомога роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин". Реалізується через регіональні центри зайнятості і НЕ прив'язана до затвердженого Переліку видів економічної діяльності. Гранична дата прийому заявок - до 21 грудня 2020 року.

3. "Одноразова компенсація суб'єктам господарювання ЄСВ". Реалізується шляхом подання заяв через регіональні ДПС. Можуть скористатися суб'єкти господарювання, які проводять діяльність, передбачену у Перелік видів економічної діяльності, які можуть постраждати у зв'язку з посиленням карантину. Гранична дата прийому заявок - до 21 грудня 2020 року.

Більшість виплат планують здійснити до кінця 2020, до того моменту, коли країна перейде на січневий карантин. Наразі зробили максимально спрощений порядок подачі заявок з мінімальним переліком документів.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Щоб працювати легко та швидко, замовляйте LIGA360: Бухгалтер.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини