Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінцифри впроваджує е-ТТН в Україні

Реклама

Мінцифри повідомило, що спільно із Мінінфраструктури, Інститутом аналітики та адвокації та провайдерами електронного документообігу впроваджують е-ТТН - електронну товарно-транспортну накладну.

"Міністерство інфраструктури активно працює над цифровізацією транспортної галузі. Це і рішення з автоматизації процесів, і відмова від паперового обігу документів, і створення нових цифрових сервісів для бізнесу та громадян. Цілі амбітні, проте потребують не просто запровадження ІТ-рішень, а і розбору та часто зміни бізнес-процесів. Прикладом такого проєкту є електронна товарно-транспортна накладна", - зауважив CDTO Міністерства інфраструктури України Анатолій Клімашевський.

У свою чергу генеральний директор Директорату цифрової інфраструктури на транспорті Міністерства інфраструктури України Фарід Сафаров вказав на те, що через конкуренцію на ринку є різні системи електронного документообігу. Саме через це питання передачі даних між одним провайдером до іншого не було вирішено. Тож потрібен був арбітр. Ним стало Міністерство інфраструктури України.

Повний перехід до електронної форми планується після експериментального проекту, цифровізації спеціальних форм ТТН та подальшої роботи у напрямку транскордонного обміну даними між країнами.

Нагадаємо, що постановою КМУ від 07.05.2020 р. № 301 затверджено Порядку реалізації експериментального проекту щодо впровадження електронного документообігу електронної товарно-транспортної накладної.

Новорічні знижки до 60% для бухгалтерів продовжено. Тримайте під контролем усі операції з подання звітності у 2021 році. ЛІГА:ЗАКОН пропонує інформаційно-аналітичні продукти та комплексні рішення для бухгалтерів за найвигіднішими цінами. Встигніть зробити собі новорічний подарунок.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини