Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк визначив графік роботи банків та системи електронних платежів у період новорічно-різдвяних свят

Реклама

Національний банк України постановою свого Правління від 16 грудня 2020 року № 159 визначив регламент роботи системи електронних платежів НБУ та порядок роботи банківської системи України в період завершення звітного року.

30 грудня 2020 року СЕП працює до 24:00. Валютний ринок України, депозитарій Національного банку та інші системи НБУ працюють у звичайному режимі.

31 грудня 2020 року до 13:00 через СЕП здійснюються лише платежі між банківськими установами, підпорядкованими одній юрособі, а також платежі від учасників СЕП до НБУ та органів Держказначейської служби і платежі від НБУ та органів Держказначейської служби на адресу усіх учасників СЕП. Валютний ринок України працює з урахуванням особливостей роботи СЕП, викладених у регламенті. Банківський день у СЕП закінчується о 13:00.

01 січня 2021 року банківський день у СЕП починається о 9.00 з датою банківського дня 04 січня 2021 року.

01-03 січня включно учасники СЕП самостійно приймають рішення про дату початку роботи в системі відповідно до власних потреб та потреб своїх клієнтів. Міжбанківські перекази через СЕП у цей період здійснюються з датою банківського дня 04 січня 2021 року. У цей період Депозитарій НБУ не працює, а банки не здійснюють операції з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти на валютному ринку України, у тому числі зі своїми клієнтами.

04-06 січня СЕП і банківська система України працюють у звичайному режимі.

День роботи банківської системи України переноситься з п'ятниці 08 січня на суботу 16 січня.

16 січня міжбанківські перекази через СЕП здійснюються з датою банківського дня 16 січня, 17 січня - з датою банківського дня 18 січня.

У період з 31 грудня 2020 року до 04 січня 2021 року включно діє офіційний курс гривні до іноземних валют та облікова ціна банківських металів, розраховані Національним банком України 30 грудня 2020 року.

01-03 та 07-10 січня 2021 року банки у разі потреби можуть здійснювати касові операції. Водночас банки у цей період мають забезпечити безперебійну роботу банкоматів, підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів.

Снігопад знижок на професійні продукти від ЛІГА:ЗАКОН розпочато! Не пропустіть новорічні знижки на кращі професійні рішення для бухгалтерів та аудиторів. Переходьте за посиланням та обирайте свою персональну пропозицію зі знижкою до 60%.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини