Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 січня зменшена ставка ПДВ для культурно-видовищних заходів та послуг готелів

Реклама

Бюджетні гранти у сфері культури, туризму та креативних індустрій звільнили від оподаткування. Пільги в оподаткуванні передбачені Законом України від 04.11.2020 р. № 962-IX, який діє із 23.12.2020 року.

Бюджетним грантом уважатимуть цільову допомога у вигляді коштів або майна, що надаються на безоплатній і безповоротній основі за рахунок коштів державного та/або місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомоги для реалізації проекту або програми у сферах культури, туризму та у секторі креативних індустрій, спорту та інших гуманітарних сферах у порядку, встановленому законом. Перелік надавачів бюджетних грантів визначить КМУ.

Дохід у вигляді бюджетного гранту під час його нарахування (виплати, надання) на користь платника податків не оподатковують та його не включають до оподатковуваного доходу.

Фінрезультат до оподаткування зменшуватиметься на суму бюджетних грантів, отриманих платником податку та включених до складу доходів звітного періоду.

Також сума гранту не включається в дохід платника єдиного податку та осіб, яка провадить незалежну професійну діяльність.

Проте це не все. Починаючи із 01.01.2021 року ставка ПДВ у розмірі 7% застосовувується до операцій з постачання послуг із:

- показу (проведення) театральних, оперних, балетних, музичних, концертних, хореографічних, лялькових, циркових, звукових, світлових та інших вистав, постановок, виступів професійних мистецьких колективів, артистичних груп, акторів та артистів (виконавців), кінематографічних прем'єр, культурно-мистецьких заходів;

- показу оригіналів музичних творів, демонстрації виставкових проектів, проведення екскурсій для груп та окремих відвідувачів у музеях, зоопарках та заповідниках, відвідування їх територій та об'єктів відвідувачами;

- розповсюдження, демонстрування, публічного сповіщення і публічного показу фільмів, адаптованих відповідно до законодавства в україномовні версії для осіб з порушеннями зору та осіб з порушеннями слуху;

- тимчасового розміщування (проживання), що надаються готелями і подібними засобами тимчасового розміщування (клас 55.10 група 55 КВЕД ДК 009:2010). Діятиме тимчасово до 1 січня 2023 року.

Водночас тимчасово, з 1 січня 2023 року до 1 січня 2025 року, звільнять від ПДВ операції з постачання послуг з демонстрування, розповсюдження та показу демонстраторами та розповсюджувачами національних фільмів та іноземних фільмів, які дубльовані, озвучені державною мовою на території України, за умови, що такі національні фільми та іноземні фільми адаптовані відповідно до законодавства в україномовні версії для осіб з порушеннями зору та осіб з порушеннями слуху.

Коли часу обмаль - вкрай необхідно тримати в фокусі найголовніше. Замовляйте доступ до рішення LIGA360: Бухгалтер і перевіряйте контрагентів, звітуйтеся онлайн, читайте аналітичні матеріали та отримуйте автоматичні сповіщення про зміни в законодавстві.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини