Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нещодавно прийняті податкові зміни із 2021 року не відбудуться

Реклама

17.12.2020 року ВРУ прийняла Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування окремих об'єктів оподаткування" (зареєстрований як законопроект № 4065).

В цьому Законі, зокрема, норми щодо КІК відтермінували до 2022 року, прописали перехідні положення для "паливного" акцизу, скасували норму в Законі № 466, за якою передбачався строк давності для перевірки ПДФО та військового збору тривалістю в 7 років, змінено положення щодо коригування фінрезультату до оподаткування щодо операцій, які не мають ділової мети.

Проте такі податкові зміни ймовірно не запрацюють із 01.01.2021 року через те, що Голова ВРУ не може підписати вказаний Закон без розгляду проектів постанов ВРУ, якими пропонують скасувати рішення ВРУ про прийняття цього Закону. Йдеться про проекти постанов № 4065-П та № 4065-П1.

Складається така ситуація, що найближче пленарне засідання відбудеться 26.01.2021 року, що означатиме розгляд вказаних "блокуючих" постанов уже в 2021 році. На це момент звернув увагу голова податкового комітету Д.Гетманцев. Тобто, норми Закону № 466, які нардепи прагнули відтермінувати та змінити до 01.01.2021 року фактично запрацюють із 01.01.2021 року. Це звісно додає невизначеності та клопоту платникам податків.

Наразі одна із "блокуючих" постанов № 4065-П відкликана нардепом і знята із розгляду. Проте інша передана до профільного комітету, що унеможливлює підписання Закону. Тому слідкуємо за розвитком подій.

Новорічні знижки до 60% для бухгалтерів продовжено. Тримайте під контролем усі операції з подання звітності у 2021 році. ЛІГА:ЗАКОН пропонує інформаційно-аналітичні продукти та комплексні рішення для бухгалтерів за найвигіднішими цінами. Встигніть зробити собі новорічний подарунок.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини