Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес на карантині — чи може директор залишитись без зарплати

Реклама

За загальним правилом будь-яка робота за трудовим договором має оплачуватися з відповідним оподаткуванням.

Втім, на практиці, можливі ситуації, коли функції директора виконуються без оплати. Наприклад, у разі відсутності діяльності.

Платник податків поцікавився щодо права власника товариства, який особисто виконує функції директора, не нараховувати та не виплачувати собі зарплату під час карантину, або у зв'язку з відсутністю господарської діяльності.

Відповідь податківців зводиться до натяків на те, що винагорода за виконання посадовою особою своїх обов'язків та надання їй інших благ можуть здійснюватися виключно на умовах та підставах, зазначених у договорі між нею і товариством. А виплати за таким договором оподатковуються у загальному порядку.

Проте, ставлення до безоплатної роботи, навіть, якщо це буде передбачено у договорі - у інспекторів праці вельми негативне.

Тож, найприйнятнішим варіантом лишається виплата хоча б символічної винагороди та сплата ЄСВ у розмірі, не менш мінімального.

Докладніше про це читайте в статті "На підприємстві один директор без зарплати: чи подавати Звіт із ЄСВ" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся доступом.

Джерело: ІПК ДПС України від 20.11.2020 р. № 4768/ІПК/99-00-04-05-03-06

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини