Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписаний Президентом Закон не передбачає позбавлення волі за умисно не задеклароване майно

Реклама

Президент України підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" від 04.12.2020 р. № 1074-ІХ.

Завдяки цьому Закону повертається відповідальність за декларування недостовірної інформації та за неподання суб'єктом декларування декларації, яка була скасована рішенням КСУ. Відповідні зміни вносять до Кримінального кодексу, Кримінального процесуального кодексу та Закону України "Про запобігання корупції".

Проте в НАЗК не так оптимістичні з приводу цього факту. В агентстві вказують на те, що цим законом не передбачено позбавлення волі у випадку, якщо посадовець умисно не задекларував своє майно або ж взагалі умисно не подав декларацію. Закон передбачає, що навіть у випадку, коли особа не задекларує майна на більше ніж 4000 неоподатковуваних мінімумів (~8 млн грн), вона може отримати покарання у вигляді штрафу до 85 тис. грн, громадських робіт або обмеження волі на строк до 2 років.

Із судовою практикою допоможе система VERDICTUM, яка містить більш ніж 70 млн. судових рішень. Бажаєте отримати тестовий доступ до системи VERDICTUM - тисніть сюди.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини