Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилковий УКТ ЗЕД в податковій накладній позбавляє податкового кредиту

Реклама

До податкового кредиту можуть бути включені лише ті ПН, що складені з дотриманням усіх вимог - наголошують у податковому відомстві.

Дрібні неточності, звісно, можуть бути "прощені", але тільки ті, які не заважають ідентифікувати здійснену операцію, її зміст (товар/послугу, що постачаються), період, сторони та суму податкових зобов'язань.

Про включення до ПК тих ПН, що мають помилки у ключових реквізитах, не може бути й мови.

Оскільки ПН, яка містить помилки у коді товару згідно з УКТ ЗЕД, не дає змоги у повній мірі ідентифікувати здійснену операцію - вона не може бути підставою для віднесення сум ПДВ, зазначених у ній, до складу ПК.

Втім, якщо при складанні ПН допущено помилку у коді товару згідно з УКТ ЗЕД, така помилка може бути виправлена шляхом складання постачальником товару РК до такої ПН на дату виявлення помилки та реєстрації РК в ЄРПН.

Докладно про алгоритм врегулювання неточностей у податкових накладних на прикладах читайте в матеріалі "Виправлення помилок у податкових накладних: як скласти розрахунок коригування" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся доступом.

Джерело: ІПК ДПС від 10.12.2020 р. № 5118/ІПК/99-00-05-06-02-06 .

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини