Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тарифи на тепло збільшилися у 2021 році — рішення НКРЕКП

4 січня 2021, 12:45
9432
1
Реклама

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє, що 24 грудня 2020 року відбулося засідання Комісії у формі відкритого слухання (продовження засідання НКРЕКП від 23.12.2020 р.), на якому були ухвалені постанови НКРЕКП про встановлення тарифів на виробництво теплової енергії на 2021 рік для ліцензіатів з виробництва теплової енергії на ТЕЦ та когенераційних установках.

Цими постановами НКРЕКП переглянула тарифи на виробництво теплової енергії для населення, бюджетних і релігійних організацій та інших споживачів на 2021 рік для 23 ТЕЦ і когенераційних установок. Середньозважений тариф для постачання тепла населенню для 23 компаній після підвищення сягнув 1121,71 грн за Гкал.

Нацкомісія обґрунтувала необхідність підвищення тарифів на теплову енергію в 2021 році істотним зниженням обсягів виробництва теплової енергії, підвищенням фонду заробітної плати для ліцензіатів, зростанням цін на паливно-енергетичні ресурси, а також зростанням витрат на послуги з розподілу природного газу.

Найменше підвищили тариф для Дніпровської ТЕЦ (5,5%), найбільше - для ТОВ "Євро-реконструкція" (на 49,7%). Серед компаній, яким суттєво підвищили тарифи для населення, - Новороздільська та Новояворівська ТЕЦ (ТОВ "Нафтогаз Тепло", на 37,1% і 34,1%), Білоцерківська ТЕЦ (33,2%), ТОВ "Сумитеплоенерго" (на 25%), Чернігівська ТЕЦ (ТОВ "ТехНова", на 24,1%), а також дві когенераційні установки КП "Міськтепловодоенергія" (на 33,5%) і КП "Хмельницьктеплокомуненерго" (на 29,3%).

НКРЕКП встановлює тарифи на виробництво теплової енергії для 26 ліцензіатів з об'сягом вироблення понад 170 тисяч Гкал і рівнем комерційного обліку енергії більше 90%, які виробляють 50% теплової енергії в Україні. Тарифи інших теплопостачальників визначає місцева влада.

Стежити за змінами в законодавсті ще простіше, ніж раніше. Контролюйте тільки ті норми закону, які цікаві вам. В модулі LIGA360.Smart-сигнали отримуйте сповіщення, які ви встановили в інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН. Замовити доступ для ознайомлення з рішеннями для бухгалтера можна тут.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини