Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено санітарний регламент роботи кафе та ресторанів на час карантину

Реклама

Головний державний санлікар України встановив нові протиепідемічні заходи у закладах громадського харчування на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). Вони закріплені постановою від 30.12.2020 р. № 57.

Вони визначають сферу відповідальності осіб, які пройшли відповідний інструктаж та призначені відповідальною за дотриманням протиепідемічних заходів, а також порядок забезпечення персоналу закладу засобами індивідуального захисту.

У закладах, що здійснюють обслуговування на виніс та/або на відкритих (літніх) майданчиках:

- прийом замовлень відбувається дистанційно (телефоном, з використанням засобів телекомунікацій), через спеціально облаштоване вікно (вхідні двері) закладу або безпосередньо через персонал закладу, які здійснюють обслуговування клієнтів на відкритих (літніх) майданчиках (офіціантів);

- видача замовлень клієнтам або офіціантам та розрахунок здійснюється через спеціально облаштоване вікно або через вхідні двері закладу;

- видача замовлень на виніс здійснюється виключно в закритій тарі/упаковці;

- персонал, що здійснює обслуговування на відкритих (літніх) майданчиках, отримує замовлення та здійснює розрахунок без входу до приміщення.

У закладах, що здійснюють обслуговування в приміщенні:

- забороняється самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу представника персоналу закладу;

- забороняється функціонування дитячих кімнат;

- забороняється проведення заходів, визначених КМУ;

- забороняється приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);

- забороняється функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливу напоїв клієнтами;

- у закладах швидкого харчування страви, напої, підноси та столові прибори повинні видаватися персоналом на прохання відвідувача.

Нагадаємо, що "зимовий" локдаун стартує 8 січня і відміняти його не збираються. Обмеження, які він передбачає виписані в постанові КМУ від 09.12.2020 р. № 1236.

Також читайте: що заборонили бізнесу та громадянам під час карантину та локдауну цієї зими.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини