Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано Закон про штрафи для бізнесу за відсутність маски на покупцях та продавцях

13 січня 2021, 09:05
4895
0
Реклама

Сьогодні, 13 січня, в газеті "Голос України" опубліковано Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" від 17.12.2020 р. № 1113-ІХ.

Із текстом законів та інших нормативно-правових актів зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Нагадаємо, що це колишній законопроєкт № 3890, внесений до парламенту Кабміном. Він передбачає внесення змін до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" щодо відповідальності бізнесу за відсутність маски на клієнтах, покупцях чи персоналі, що їх обслуговує.

Так, юридична особа чи фізособа - підприємець сплачують штраф у розмірі від 3400 до 5100 грн за допуск особи у громадські будинки, споруди, де здійснюється обслуговування населення, та громадський транспорт у період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, без попередження, донесеного в будь-якій формі та в будь-який спосіб, про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту органів дихання, зокрема респіратор або захисну маску, що закриває ніс та рот, у тому числі виготовлений самостійно (далі - ЗІЗ), та/або за відсутність реагування на перебування в таких місцях осіб без вдягнутих ЗІЗ. Під реагуванням розуміють усне зауваження про необхідність одягнути ЗІЗ, припинення обслуговування, виклик представника Нацполіції з повідомленням про адміністративне правопорушення.

Аналогічний за розміром штраф юрособа чи ФОП сплатить за обслуговування споживачів у період дії указаного карантину працівниками суб'єктів господарювання та/або безпосередньо фізособою-підприємцем без вдягнутих ЗІЗ.

Штрафуватимуть за такі порушення посадові особи територіальних органів центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення, тобто Держпродспоживслужби.

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. А дізнатися про дієві практики захисту від безпідставних претензій контролерів - у системі судових рішень VERDICTUM.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини