Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відомості про банківські вклади потрібні для перевірки при призначенні субсидій та допомог малозабезпеченим — Мінфін

16 січня 2021, 13:26
5327
0
Реклама

Верифікація держвиплат - це порівняння інформації, що подана громадянином та впливає на право та розмір тієї чи іншої виплати, з відповідною інформацією, що зберігається в державних реєстрах. Новація спрямована на те, щоб кінцевими отримувачами державних виплат були саме ті громадяни, які дійсно потребують допомоги. Про це розповів перший заступник міністра фінансів Денис Улютін.

"Наразі основним видом верифікації є поточна. Вона використовується для перевірки даних громадян під час надання їм державних виплат: субсидій, пільг, пенсій, страхових виплат, виплат по безробіттю тощо. Утім, у цьому році починає діяти превентивна верифікація. Її суть полягає в онлайн перевірці даних громадян під час їх звернення за призначенням виплати", - відзначив Денис Улютін.

Також Денис Улютін торкнувся питання про те, чи під час перевірки даних реципієнту доведеться відкривати доступ до своїх банківських рахунків: "Для перевірки інформації по більшості видів соціальних виплат ніякі відомості від банків не потрібні. Більшість необхідних даних міститься в різних державних реєстрах і не відноситься до банківської або комерційної таємниці. Додаткові відомості про наявність вкладів та інших накопичень у банках будуть потрібні лише при верифікації тих допомог, на призначення яких прямо впливає матеріальний стан домогосподарства (наприклад, субсидій та допомог малозабезпеченим сім'ям)".

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини