Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОПам нагадали про строки для звітування з ЄСВ у разі припинення діяльності — ДПС

Реклама

ФОПи подають Звіт з ЄСВ "за себе" із типом форми "ліквідаційна" упродовж 30 календарних днів з дня держреєстрації припинення підприємницької діяльності або з дня подання заяви до контролюючого органу про зняття з обліку як платника ЄСВ.

В такому разі останній період для обчислення та сплати ЄСВ:

- для ФОПів на загальній системі оподаткування - період з дня закінчення попереднього звітного періоду до місяця, в якому здійснено держреєстрацію припинення підприємницької діяльності (включно);

- для ФОПів на спрощеній системі оподаткування, - період з дня закінчення попереднього звітного періоду до місяця, в якому здійснено держреєстрацію припинення підприємницької діяльності/або здійснено перехід на сплату інших податків і зборів (включно).

Сплачують ЄСВ упродовж 10 календарних днів, які настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого для звітності, що містить інформацію щодо сум нарахованого ЄСВ за останній звітний період.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.06.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Не пропустіть статтю "Звіт з ЄСВ: зміни з 1 січня 2021 року" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Для доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини