Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Премєр-міністр назвав максимальну ціну на газ для споживачів — 6,99 грн

18 січня 2021, 10:37
594
0
Реклама

18 січня о 10 годині під головуванням Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля розпочалося позачергове засідання уряду щодо врегулювання питання ціни на газ для побутових споживачів.

Напередодні Д. Шмигаль повідомив, що з наступного місяця ціна на газ для споживачів не зможе перевищувати 6,99 грн за куб. Таке рішення уряду повинно діяти тимчасово до кінця карантину або до завершення опалювального сезону. Також НКРЕКП має розглянути питання встановлення граничного тарифу на розподіл газу до рівня не вище 1,79 грн за кубічний метр. Нагадаємо, що наразі тривалість карантина встановлена по 28 лютого включно.

Надалі уряд зобов'яже всіх постачальників газу надавати українцям можливість укладати річний договір за фіксованою ціною та чітко прогнозувати ціни в платіжках, пообіцяв прем'єр-міністр.

Своєю чергою, заступник глави ОПУ з питань економіки та енергетики Юлія Свириденко повідомила, що КМУ саме 18 січня ухвалить постанову про регулювання вартості природного газу. За її словами, проект постанови передбачає, що ціна кубометра газу для кінцевого споживача починаючи з 1 лютого не буде перевищувати 6,99 грн за кубометр з урахуванням ПДВ і транспортування, а тариф на розподіл газу не буде вище 1,79 грн за кубометр. Постанова діятиме в період карантинних обмежень, але не довше, ніж до 31 березня.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини