Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи показувати дату прийняття на роботу за внутрішнім сумісництвом у ф. № 1ДФ

Реклама

У ситуації, якщо працівника оформили на роботу за внутрішнім сумісництвом, тобто місце роботи працівника не змінювалося, пыд час відображення у ф. № 1ДФ доходів, виплачених фізособі за основним місцем роботи та за сумісництвом, графу 6 "Дата прийняття на роботу" не заповнюють.

Про це йдеться у роз'ясненні ДПС із категорії 103.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Податківці відсилають до п. 3.7 розд. ІІІ Порядку № 4, за яким графу 6 "Дата прийняття на роботу" ф. №1ДФ заповнюють тільки на тих фізичних осіб, які приймались на роботу у звітному періоді.

Графу 7 "Дата звільнення з роботи" заповнюють тільки на тих фізичних осіб, які були звільнені у звітному періоді за місцем роботи, на якому вони отримували дохід у вигляді зарплати, або звільнені до початку звітного періоду, але отримували доходи у звітному періоді.

А ось для тих фізичних осіб, які не змінювали місця роботи у звітному періоді, графи 6 та 7 не заповнюють. У випадку неодноразового прийняття фізичної особи на роботу і її звільнення з роботи у звітному кварталі про таку особу потрібно заповнювати стільки рядків, скільки разів інформація про зміну місця роботи особи зустрічається у звітному кварталі.

Зверніть увагу, що починаючи з І кварталу 2021 року платники податків подають об'єднану форму із ПДФО, військового збору та ЄСВ.

Адже наказом Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773 у новій редакції викладено податковий розрахунок за ф. № 1ДФ, який фактично поглинув таблиці Звіту з ЄСВ.

Тому вищенаведене роз'яснення ДПС діятиме до 09.02.2020 р. Саме до цієї дати подається ще "стара" ф. № 1ДФ за IV квартал 2020 року.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Отримайте доступ, щоб працювати легко та швидко.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини