Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можливе закриття об'єкта, щодо якого не подано первісну ф. № 20-ОПП — позиція ДПС

22 січня 2021, 16:20
731
0
Реклама

Подання платником заяви за ф. № 20-ОПП для інформування контролюючого органу про всі свої об'єкти оподаткування є одним з обов'язків платника податків.

Інформувати податківців слід також і про всі зміни, що відбуваються в об'єктах платника податків. Зокрема, й про закриття таких об'єктів.

Подати ж повідомлення за ф. № 20-ОПП із позначкою про закриття об'єкта оподаткування та фактичне закриття на його підставі об'єкта оподаткування можливо лише для об'єкта оподаткування, що перебуває на обліку в контролюючому органі.

Отже, поданню повідомлення за ф. № 20-ОПП з ознакою надання інформації "6 - закриття об'єкта оподаткування" має передувати подання повідомлення за ф. № 20-ОПП з ознакою надання інформації "1 - первинне надання інформації про об'єкти оподаткування".

Дізнатися чим загрожує платнику податків порушення реєстраційних вимог контролерів можна в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Штрафи за податкові порушення: реєстраційні дані".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть замовити доступ та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: повідомлення ДПС у Тернопільській області

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини