Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для підтвердження статусу платника ЄП 4 групи на 2021 рік можна скористатися "старою" формою звітності

Реклама

Платники єдиного податку четвертої групи подають податкові декларації за новими формами, затвердженими Наказом № 752, за податкові звітні періоди 2021 року, - наголошують в Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків.

Нагадаємо, що із 01.01.2021 року набув чинності Наказ № 752, яким внесено зміни до форми податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи та форми податкової декларації платника єдиного податку - ФОП.

Проте, якщо після змін в правилах оподаткування змінюють форми податкової звітності, то до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення (п. 46.6 ПКУ).

Для платників єдиного податку четвертої групи податковий (звітний) період - календарний рік (п. 294.1 ПКУ).

Тож аби не допускати зриву деклараційної кампанії із єдиного податку четвертої групи у 2021 році та реалізувати можливість подати податкову звітність платника єдиного податку четвертої групи в Електронному кабінеті за формою, яка затверджена Наказом № 752, суб'єкти господарювання для підтвердження/набуття статусу платника єдиного податку четвертої групи на 2021 рік можуть подати податкову звітність за формою, що затверджена наказом Мінфіну від 29.06.2015 р. № 578, у термін, визначений пп. 298.8.1 ПКУ.

Подавайте звітність в пару кліків з Liga360: Бухгалтер. Актуальні форми звітів до держорганів, автоперевірка помилок та експертна аналітика. Вам допоможуть алгоритми заповнення з посиланнями на нормативно-правові акти для кожного звіту. Замовте Liga360 сьогодні й позбавте себе рутини.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини