Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бюро економічної безпеки замінить податкову міліцію — прийнято Закон

Реклама

За протидію правопорушенням, що посягають на функціонування економіки держави, буде відповідати створене Бюро економічної безпеки України (далі - БЕБ). Рада ухвалила Закон "Про Бюро економічної безпеки України", який був зареєстрований як законопроект № 3087-д.

Новий Закон визначає завдання, функції та повноваження БЕБ, його правовий статус, обов'язки та відповідальність працівників БЕБ, взаємодію з державними органами, підприємствами, установами та організаціями, компетентними органами інших держав тощо.

БЕБ отримає доступ до автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів і банків(баз) даних, держателем (адміністратором) яких є державні органи або органи місцевого самоврядування, користуватиметься державними, у тому числі урядовими, засобами зв'язку і комунікацій, мережами спеціального зв'язку та іншими технічними засобами.

Водночас Рада прийняла за основу проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України".

Ним, зокрема, будуть ліквідовані спеціальні підрозділи СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

Як не помилитися з даними контрагентів? З рішенням Liga360: Бухгалтер. Перевіряйте постачальників, клієнтів, контрагентів. Дізнавайтесь код ЄДРПОУ, адресу реєстрації, статус платника ПДВ. Щоб скористатись усіма перевагами Liga360 для бухгалтерів замовте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини