Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які функції та завдання Бюро економічної безпеки України — Мінфін

Реклама

Верховна Рада схвалила проєкт Закону України "Про Бюро економічної безпеки України" (№3087-д). За ухвалення відповідного рішення проголосували 242 народних депутати, інформує Мінфін.

Документ розроблено з метою ліквідації податкової міліції та створення незалежного державного правоохоронного органу, який повинен виконувати функції аналітичної оцінки, запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних правопорушень, віднесених законом до його підслідності.

Не встигаєте за змінами законодавства? Liga360 інформуватиме вас автоматично. Налаштуйте Smart-сигнали, щоб відстежувати всі податкові й бюджетні зміни. Щоб спробувати всі функції Liga360:Бухгалтер замовте тестовий доступ.

Законопроект передбачає створення Бюро економічної безпеки України як центрального органу виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабміном. Також визначаються завдання, функції та повноваження Бюро економічної безпеки України, контроль за його діяльністю, правовий статус, обов'язки та відповідальність працівників Бюро тощо.

Прийняття закону сприятиме, за словами Мінфіну:

- запровадженню нових аналітичних підходів протидії фінансовим злочинам та проведенню результативних розслідувань складних злочинних схем;

- запобіганню втрат бюджету шляхом попередження фінансових злочинів та мінімізації недобросовісної конкуренції;

- оптимізації структури правоохоронних органів та матеріально-технічної бази.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. А дізнатися про дієві практики захисту від безпідставних претензій контролерів - у системі судових рішень VERDICTUM.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини