Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 30 січня для примусового списання коштів чи зняття арешту з рахунків банки додатково перевіряють документи — НБУ

Реклама

Національний банк України встановив вимогу для банків щодо необхідності перевіряти повноваження особи, яка самостійно доставила до банку розрахункові документи на примусове списання чи стягнення коштів з рахунків клієнтів, документів на арешт чи зняття арешту з коштів.

Це дасть можливість уникнути випадків прийняття банком вказаних розрахункових документів від осіб, які не мають повноважень на такі дії. Порядок встановлення повноважень кожен банк самостійно визначатиме у своїх внутрішніх документах.

Відповідну вимогу містить постанова Правління Національного банку України від 28 січня 2021 року № 10 “Про внесення змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті”, що набрала чинності з 30 січня 2021 року.

Нагадаємо, що доставляти до банків документи на примусове списання чи стягнення коштів з рахунків клієнтів, а також на арешт або зняття арешту з коштів на рахунках клієнтів мають право повноваження державні та приватні виконавці, представники чи повірені приватного виконавця, слідчі, представники суду тощо.

Як бухгалтеру полегшити собі роботу? З рішенням Liga360! Ця система містить типові договори, форми й бланки, має зручні калькулятори відпусток та індексації зарплати. Алгоритми робочих ситуацій та персональні консультації експертів додадуть професійної впевненості. Спробуйте Liga360 зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини