Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відшкодування витрат на професійну правничу допомогу оподатковують — ДПС

Реклама

Дохід у вигляді відшкодування судових витрат (витрат на професійну правничу допомогу) включають до оподатковуваного доходу платника податку як додаткове благо та оподатковують ПДФО і військовим збором на загальних підставах.

Такий висновок містить лист ДПС від 02.11.2020 р. № 1009/2/99-00-04-05-03-02.

Судові витрати включають судовий збір та витрати, пов'язаних з розглядом справи (ст. 133 глави 8 ЦПКУ). До останніх належать витрати, зокрема, на професійну правничу допомогу.

До переліку доходів, які оподатковують, належить зокрема, додаткове благо у вигляді суми грошового відшкодування будь-яких витрат або втрат платника податку, крім тих, що обов'язково відшкодовуються згідно із законом за рахунок бюджету або звільняють від оподаткування згідно з розділом IV ПКУ (пп. "г" пп. 164.2.17 ПКУ).

В Довіднику ознак доходів додаткове благо показують під ознакою доходу "126", а інший дохід - під ознакою доходу "127".

Оцініть переваги професійного рішення Liga360 для бухгалтерів. Контролюйте звітність, сплату податків, економте час на пошук типових договорів і форм, слідкуйте за змінами законодавства. Вирішуйте будь-які робочі завдання з модулем “Ситуації для бухгалтера” та консультаціями експертів. Тестовий доступ до Liga360: Бухгалтер можна замовити тут.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини