Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці повідомили, яка доля сплачених у січні податків, які не відображаються у кабінеті платника

Реклама

Із 1 січня 2021 року у зв'язку із зміною адміністративно-територіального устрою ліквідовані окремі райони та створені нові територіальні громади. Звісно й бюджети тепер формуються по-новому в цих територіальних одиницях.

Це зумовило введення в дію 183 тисячі нових бюджетних рахунків; змінені бюджетні рахунки за окремими кодами класифікації доходів бюджету; а також відкриті нові небюджетні рахунки для зарахування ЄСВ.

На які бюджетні рахунки сплачувати податки та ЄСВ у 2021 році переглядайте за посиланням.

Вся ця ситуація призвела до значного збільшення бюджетних рахунків та відповідної інформації про надходження платежів від Казначейства.

Органи ДПС у січні 2021 року опрацювали 4 млн розрахункових документів про сплачені суми податків на нові бюджетні рахунки та 2 млн розрахункових документів про сплату ЄСВ.

Зважаючи на великий обсяг масиву даних, відображення сплачених сум в Електронному кабінеті відбувається поступово датою фактичного перерахування платниками сум до відповідного бюджету та/або фондів.

При цьому, як запевняють податківці, пеня та штрафні санкції за несвоєчасну сплату не застосовуються.

При виникненні питань про факти невідображення в Електронному кабінеті сплачених сум у січні 2021 року в ДПС просять звертатися за номерами телефонів контакт-центру ДПС 0800 - 501-007 або на "Пульс" ДПС (044) 284-00-07 для термінового їх вирішення.

Джерело: прес-служба ДПС.

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини