Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто із платників податку на прибуток може перейти на річний період звітування із 2021 року — ДПС

Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує платникам податку на прибуток про підвищення вартісного критерію річного доходу для незастосування різниць з 20 до 40 млн грн (норма діє з 23.05.2020 р.) та підвищення вартісного критерію річного доходу для застосування річного звітного періоду (норма діє з 01.01.2021 р.). Зміни до пп. 134.1.1 та п. 137.5 ПКУ внесені Законом № 466.

Зважаючи на це, платники податку на прибуток підприємств, у яких річний дохід за 2020 рік не перевищить 40 млн грн, можуть:

- прийняти рішення про незастосування коригувань фінрезультату до оподаткування на усі різниці (крім від'ємного значення об'єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років та коригувань, визначених пп. 140.4.8 та пп. 140.5.16 ПКУ) у податковій декларації з податку на прибуток підприємств за 2020 рік;

- застосовувати у 2021 році річний податковий (звітний) період з податку на прибуток підприємств.

Як розрахувати коригування фінансового результату при складанні річної Декларації з податку на прибуток? Дізнайтеся всю інформацію про подання річної звітності 2021 на вебінарі від ЛІГА:ЗАКОН та Baker Tilly 8-го листопада. Реєструйтеся прямо зараз.

Готуєте річну звітність? Уникнути помилок допоможе фахова аналітика в Liga360. Не пропустіть жодної профільної новини, слідкуйте за гарячими темами у галузі, отримайте найширший діапазон експертних думок. Придбайте Liga360: Бухгалтер та тримайте руку на пульсі важливих змін.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини