Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки пропонує перевести документацію з охорони праці в електронний формат

Реклама

В Мінекономіки визнають - в умовах пандемії COVID-19 суб'єкти господарювання змушені переходити на цифрові технології, які вони не планували впроваджувати до певного часу, і переглядати свої стратегічні пріоритети.

Зазначені проблеми можна вирішити шляхом цифрової трансформації:

- потреби роботодавців у захисті своїх співробітників шляхом переведення працівників на дистанційну форму роботи;

- використання платформ, що пропонують можливості для нетворкінгу;

- онлайн навчання та інструктажів на виробництві.

До того ж організація роботи в системі управління охороною праці передбачає, зокрема створення, відправлення, передавання, одержання, зберігання, оброблення, використання та знищення різних видів документів, що регламентовано чисельними нормативно-правовими актами з охорони праці, які створюють надмірне навантаження на суб'єктів господарювання.

Тому міністерство розробило проекту наказу "Про затвердження Порядку впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці".

В результаті кожен роботодавець матиме право видати відповідний наказ, яким прийняти рішення щодо впровадження електронного документообігу, створення та використання якого передбачено нормативно-правовими актами з охорони праці.

Одночасно з прийняттям зазначеного рішення роботодавець буде зобов'язаний затвердити:

1) перелік документів, ведення яких передбачається у електронній формі

2) порядок створення, відправлення, передавання, одержання, зберігання, оброблення, використання та знищення документів, зазначених у переліку.

Подавайте звітність в пару кліків з Liga360: Бухгалтер. Актуальні форми звітів до держорганів, автоперевірка помилок та експертна аналітика. Вам допоможуть алгоритми заповнення з посиланнями на нормативно-правові акти для кожного звіту. Замовте Liga360 сьогодні й позбавте себе рутини.

Також Держпраці назвала способи ознайомлення з актами підприємства та технікою безпеки під час дистанційної роботи.

Ознайомтеся зі статтею "Навчання з охорони праці: організація, види, періодичність" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини