Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи буде відшкодування за користування землею податковою різницею

Реклама

Кошти, сплачені підприємством за рішенням суду на користь місцевої ради, яка звернулася до суду з вимогами про повернення таким підприємством грошових коштів за користування земельною ділянкою без укладення договору оренди землі, є відшкодуванням доходів. А саме доходів, які одержало таке підприємство від використання такої земельної ділянки без достатньої правової підстави, що в свою чергу є компенсацією неодержаного доходу відповідною територіальною громадою, яку представляє відповідний орган місцевого самоврядування.

Тож таке підприємство збільшує фінансовий результат податкового (звітного) періоду на суму таких виплат - наголошують податківці.

Докладніше про "Різниці, на які коригується фінансовий результат, для визначення податку на прибуток" можна дізнатися з ресурсу Довідники.

Для отримання доступу до професійної аналітики, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: ІПК ДПС від 30.11.2020 р. № 4892/ІПК/99-00-05-05-02-06

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини