Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємці зможуть доплатити до мінімального страхового внеску за період "зимового локдауну"

Реклама

ФОПи та особи, які займаються незалежної профдіяльністю, основний вид діяльності яких тимчасово зупинявся за рішенням КМУ внаслідок обмежувальних протиепідемічних заходів на час карантину, можуть здійснити доплату до суми страхових внесків, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою, ніж мінімальний страховий внесок. Це дозволить зарахувати страховий стажу за цей місяць у повному обсязі.

Відповідна норма закріплена у Законі № 1071.

Для її реалізації ПФУ розробив проект постанови "Про затвердження Змін до Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України".

Також цей документ передбачає:

- заміну поняття “органи Пенсійного фонду України”, оскільки у зв'язку з реорганізацією органів ПФУ функції виконують також деякі головні управління ПФУ;

- уточнення щодо автоматичного формування розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій;

- заміну посилання на чинний нормативно-правовий акт при визнанні банкрутами платників, у яких був обов'язок відшкодовувати фактичні витрати на виплату та доставку пільгових пенсій.

Для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Подавайте звітність в пару кліків з Liga360: Бухгалтер. Актуальні форми звітів до держорганів, автоперевірка помилок та експертна аналітика. Вам допоможуть алгоритми заповнення з посиланнями на нормативно-правові акти для кожного звіту. Замовте Liga360 сьогодні й позбавте себе рутини.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини