Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці розповіла як підприємства ухиляються від перевірок, змінюючи адресу

Реклама

Держпраці поділилася історією судової тяганини із товариством, яке оскаржувало наказ обласного управління Держпраці про інспекційне відвідування з питань додержання законодавства про працю, акт та постанову про накладення штрафу.

Інспектори праці намагались встановити факту наявності трудових відносин і саме тому прийшли до АЗС, яке належить товариству, із інспекційними відвідуванням. Однак на вимогу інспектора жодних документів не надали. Тому був складений акт про неможливість провести інспекційне відвідування. Як результат - штраф у розмірі 417 300 грн.

Не погодившись з цим, товариство оскаржило до суду рішення органу Держпраці. В першій інстанції справу вдалося виграти товариству у зв'язку із тим, що зареєстрованим місцезнаходженням цієї юрособи є інша адреса. Тобто документ Управління Держпраці направлявся не за адресою позивача.

Проте апеляційний суд встановив з відкритої інформації мережі інтернет, відповідно до історії змін інформації у ЄДР, що в період з квітня 2019 до 18 листопада 2019 року товариство знаходилось за адресою, на яку надсилало документи Управління Держпраці.

Таким чином, для уникнення інспекційного відвідування товариство змінювало свою юридичну адресу. Це створювало перешкоду у діяльності посадових осіб Управління Держпраці.

Оскільки зміна адреси та ненадання документів на вимогу інспекторів відбулися вже в ході інспекційного відвідування, то докази того, що товариство повідомляло про ці зміни, у контролюючого органу відсутні. Тому суд апеляційної інстанції встановив, що товариство як об`єкт відвідування створило перешкоди у діяльності інспектора праці.

Сформувати безпрограшну позовну заяву? Зазирнути в майбутнє й наперед дізнатися рішення суду? ЛІГА:ЗАКОН презентувала Verdictum PRO - першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги в суді за допомогою штучного інтелекту. Детальніше за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини