Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС списує переплачені податки, якщо упродовж 1095 днів не отримує заяву про повернення

Реклама

ДПС повідомила, що заяву про повернення надміру сплачених грошових зобов'язань або про їх відшкодування у випадках, передбачених ПКУ, можна подати не пізніше 1095 дня, що настає за днем виникнення такої переплати або отримання права на таке відшкодування (п. 102.5 ПКУ).

До надміру сплачених грошових зобов'язань відносять суми коштів, які на певну дату зараховані до відповідного бюджету або на єдиний рахунок понад нараховані суми грошових зобов'язань, граничний строк сплати яких настав на таку дату (пп. 14.1.115 ПКУ).

За умови відсутності заяви платника про повернення таких сум, помилково та/або надміру сплачені суми платежів, що обліковуються в інтегрованій картці платника більше 1095 днів без руху (відсутні зменшення та нарахування зобов'язань або нарахування, які мають нульове значення, та сплата) списують на підставі рішення керівника (заступника керівника) органу ДПС (абз. 5 п. 4 глави 2 розд. III Порядку ведення органами Державної фіскальної служби України оперативного обліку податків і зборів, митних та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 07.04.2016 р. № 422).

Радимо ознайомитися з матеріалами "Новації Закону № 1117: адміністрування податків та інше" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 129.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини