Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Один РРО на два підприємства неможливий — ДПС

Реклама

В ДПС розглянули ситуацію, за якої обидва підприємства об'єдналися для спільної мети та зареєстровані за однією юридичною адресою. Тепер вони запитують, чи можуть використовувати один РРО за раніше встановленою черговістю використання між собою (розподіл тиждень через тиждень, або по парним і непарним числам місяця, або у вихідні та робочі дні тижня).

Податківці нагадали, що для реєстрації РРО подають заяву за формою № 1-РРО.

Після отримання належним чином оформлених документів посадова особа контролюючого органу не пізніше наступного робочого дня проводить реєстрацію РРО шляхом внесення даних до інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС, розміщує в Електронному кабінеті в електронній формі та/або надає (надсилає) суб'єкту господарювання реєстраційне посвідчення РРО за формою № 3-РРО, що засвідчує реєстрацію РРО в контролюючому органі.

Формою реєстраційного посвідчення № 3-РРО передбачено зазначення у ньому даних щодо суб'єкта господарювання, зокрема, найменування та податкового номеру.

Тому РРО реєструється в контролюючому органі на конкретного суб'єкта господарювання та його конкретний господарський об'єкт, про що зазначається у реєстраційному посвідченні РРО.

Тож РРО може використовуватись лише тим суб'єктом господарювання, який здійснив його реєстрацію в контролюючому органі.

Радимо ознайомитися з матеріалом "Зміни для ФОПів у 2021 році: ЄСВ, єдиний податок, РРО" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Джерело: ІПК ДПС від 25.01.2021 р. № 273/ІПК/99-00-07-05-01-06.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини