Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Майже 13 млн грн штрафу та 101 неоформлений працівник — результат однієї перевірки Держпраці

Реклама

Інспектори праці ГУ Держпраці у Харківській області В листопаді 2019 року під час інспекційного відвідування виявили 101 працівника без належного оформлення трудових відносин. Ці особи виконували лісокультурні роботи.

За результатами цього заходу склали постанову про накладення штрафу на суб'єкта господарювання у розмірі 12 644 190, 00 грн.

Звісно ж суб'єкт господарювання звернувся до місцевого суду про скасування результатів контролю. Його позиція аргументована тим, що між ним та встановленими особами укладені ЦПД. Суд підтримав правову позицію суб'єкта господарювання та визнав протиправною постанову про накладення штрафу.

Однак Управління Держпраці в апеляційному порядку оскаржило рішення та довело правомірність постанови про накладення штрафу. Тож Другий апеляційний адмінсуд скасував рішення Харківського окружного адміністративного суду і суб'єкту господарювання доведеться сплатити штраф у сумі майже 13 млн гривень.

Ознайомтеся зі статтею "За якими професіями не може укладатися ЦПД" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини