Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна списати борги з ЄСВ, "сплячі" ФОП можуть перевірити не пізніше 26 лютого

Реклама

ФОП, які не здійснюють підприємницьку діяльність, та особи, які провадять незалежну профдіяльність, і які не отримували дохід від цієї діяльності у період з 01.01.2017 року до 01.12.2020 року, можуть скористатись правом на списання несплаченої станом на 01.12.2020 року суми недоїмки з ЄСВ, штрафів та пені, нарахованої на ці суми недоїмки включно до дати подання заяви про списання недоїмки. Таку заяву вказані особи можуть надати до 01.03.2021 року.

Відповідне нагадування розмістило ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Тож перелічені самозайняті особи повинні виконати такі дії:

- подати заяву держреєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи ФОП про держреєстрацію припинення підприємницької діяльності;

- особами, які провадять незалежну профдіяльність, подати до податкового органу за основним місцем обліку заяву про зняття з обліку як платника ЄСВ;

- подати заяву у довільній формі щодо списання нарахованого ЄСВ за період з 01.01.2017 року до 01.12.2020 року;

- подати до податкового органу за місцем реєстрації звітність з ЄСВ за період з 01.01.2017 року по грудень 2020 року включно. Зазначену звітність подають виключно у випадку, якщо вона не була подана раніше.

Тому для звірення даних на отримання можливості здійснити списання заборгованості з ЄСВ зазначеним категоріям платників необхідно у строк не пізніше 26.02.2021 звернутися до податкового органу.

Для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Також для платників податків в нагоді стане сервіс онлайн-звітності REPORT, який містить актуальні форми та реквізити для сплати податків, шаблони базових первинних документів та підтримку користувачів в чаті. Замовляйте тестовий доступ та переконайтеся самі.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини