Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін затвердить нову форму податкової накладної, де будуть ставки ПДВ 7% та 14%

Реклама

Починаючи із 01.03.2021 року діє наказ Мінфіну від 02.12.2020 р. № 734, яким затвердили у новій редакції форми податкової накладної та декларації з ПДВ.

Тому із 1 березня зареєструвати податкові накладні можна лише за новими формами.

Проте не встигли ще нові форми податкової накладної та декларації з ПДВ вступити в дію, як ДПС розробила зміни до них, які втілені у проєкті наказу Мінфіну "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України".

Переписування форм документів пов'язане із змінами до ПКУ на початку 2021 року.

Відповідно до змін, внесених Законом № 962 до пп. "в" п. 193.1 ПКУ, до переліку операцій, які оподатковуються за ставкою 7% включено операції з постачання послуг у сферах культури, туризму та сектору креативних індустрій.

Натомість новим пп. „г” п. 193.1 ПКУ з урахуванням змін, внесених Законом № 1115, до операцій з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України відповідних товарних груп сільськогосподарської продукції, крім операцій з ввезення на митну територію України товарів, визначених у п. 197.18 ПКУ, передбачено ставку ПДВ у розмірі 14%.

Саме тому форму та порядок заповнення податкової звітності з ПДВ і форму та порядок заповнення податкової накладної знову викладуть у новій редакції, аби практично реалізувати застосування ставки ПДВ у розмірі 14% до операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції та у розмірі 7% до операцій з постачання послуг у сферах культури, туризму та сектору креативних індустрій.

Очікується, що цей наказ буде чинним із 1 числа місяця, що настане за місяцем його офіційного опублікування.

Ознайомтеся актуальними коментарями в сучасному медіа для бухгалтерів "Інтербух" (скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух"):

- "Нова податкова накладна з 01.03.2021: що змінилося";

- "Нова звітність із ПДВ: що змінилося та коли застосовувати оновлену форму".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини