Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За ігнорування ДПС при затребуванні документів підприємство поплатилося на 30 млн грн

Реклама

30 мільйонів гривень податків та штрафних санкцій донарахували будівельному підприємству за ігнорування законних вимог податківців. Такою судовою практикою поділилися в ДПС.

В ході перевірки перевіряючим не надали жодних документальних доказів на підтвердження витрат та використання у госпдіяльності придбаних товарів, робіт і послуг на загальну суму майже 100 мільйонів гривень, по яких платник сформовав податковий кредит.

Коли розпочалась процедура розгляду заперечень до акту перевірки та адміноскарження на рівні ДПС, платник податків знову не надав документи. Проте керівники підприємства вдалися до судових оскаржень дій податківців.

Втім суд визнав правоту ДПС. Судді дійшли до висновку, що документи, які надані позивачем при розгляді справи, але які не надавались ДПС, не можуть братися до уваги судом в якості допустимих доказів в справі, оскільки не були покладені в основу оспорюваних податкових повідомлень-рішень.

Вибирайте сервіс CONTR AGENT, щоб перевірити, чи потрапила ваша компанія в план перевірок контролюючих органів.

Зверніть увагу, що Уряд дозволив із 9 лютого проводити деякі види податкових перевірок.

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини