Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова міліція не зникне відразу після створення БЕБ

Реклама

28 січня 2021 року Рада ухвалила Закон України "Про Бюро економічної безпеки України" (зареєстрований як законопроект № 3087-д). Саме це бюро повинно замінити податкову міліцію, а також одночасно будуть ліквідовані "економічні" підрозділи в СБУ.

В Європейській бізнес-асоціації відбулася зустріч із очільником ДФС, в структурі якої досі функціонує податкова міліція.

Проте треба враховувати, що новостворений орган розпочне роботу лише протягом шести місяців після підписання відповідного Закону. Зокрема, перші два місяці будуть приділені передачі процесуальних повноважень від ДФС до БЕБ за рішенням прокуратури. Тому планується, що протягом піврічного перехідного періоду ДФС продовжуватиме свою діяльність з розслідування економічних злочинів.

В перші 6 місяців БЕБ повинно набрати до штату не менше 30% працівників. Також упродовж півроку БЕБ доведеться ще організувати приміщення, обладнання та інфраструктуру для повноцінної роботи.

Протягом усього цього часу функції по забезпеченню економічної безпеки будуть виконуватися правоохоронними органами. На переконання бізнесу, існує ризик, що протягом деякого періоду тиск на бізнес можуть здійснювати одночасно декілька органів: БЕБ, ДФС, СБУ та національна поліція.

Бізнес щодня стикається з ризиками - від партнерів, клієнтів або конкурентів. Відтепер у CONTR AGENT можна проаналізувати інформацію з державних реєстрів, і дізнатись чи є особа у реєстрі боржників, або має відкриті провадження. Встигніть замовити CONTR AGENT за вигідною ціною, тільки у лютому.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини