Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пояснила, які ставки земельного податку діють у новостворених територіальних громадах

Реклама

Які ставки земельного податку застосовують, якщо у зв'язку зі зміною адміністративно-територіального устрою України кожна розформована територіальна громада (сільська, селищна, міська рада) прийняла рішення про встановлення ставок земельного податку і такі ставки є різними?

На цей випадок податківці радять керуватися положеннями пп. 12.3.5 ПКУ за якими, якщо до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування місцевих податків та/або зборів, сільська, селищна, міська рада або рада об'єднаних територіальних громад, створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, не прийняла рішення про встановлення відповідних місцевих податків та/або зборів, то такі податки та/або збори справляються виходячи ставок, які діяли до 31 грудня попереднього бюджетного періоду.

Отже, якщо органом самоврядування, який є адміністративним центром новоствореної територіальної громади, не прийнято рішення про встановлення місцевих податків та зборів на поточний рік, то платники земельного податку застосовують ставки, затверджені рішеннями відповідних розформованих територіальних громад (сільських, селищних, міських рад).

Докладніше про це читайте в матеріалі "Звітуємо з плати за землю за 2021 рік" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 111.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини